Succesvol samenwerken


Samenwerking met verschillende organisaties is dé manier om opgaven te realiseren. Of het nu gaat om thema’s als innovatie, economische ontwikkeling, onderwijs, arbeidsmarkt, duurzaamheid, veiligheid of zorg. Samenwerking met stakeholders is nodig om gewenste resultaten te bereiken.

Professionals in een samenwerking zijn altijd bezig met hoe zij stakeholders zo goed mogelijk kunnen faciliteren, verbinden en committeren aan de opgave. En dat is niet makkelijk! Samenwerken gaat niet vanzelf. Het samenspel tussen mensen en organisaties is ontzettend ingewikkeld. Organisaties werken samen op basis van gelijkwaardigheid en niemand heeft ‘doorzettingsmacht’. Hoe maak je de samenwerking effectief zonder dat je dat doet vanuit bevoegdheden?

De Succesvolle Samenwerking helpt organisaties om:

  • De volle potentie van stakeholders te benutten om gezamenlijke doelstellingen te bereiken.
  • Vergaande ambities om te zetten in concrete acties die zichtbare resultaten opleveren.
  • De meest kansrijke samenwerkingsvorm te vinden.
  • De positionering van het samenwerkingsverband te versterken.
  • Samenwerkingsprofessionals te laten groeien in hun rol.

Download hier de brochure met meer informatie.

Speciaal voor professionals in een regionale samenwerking heb ik een checklist geschreven. De lijst bevat 4 stappen met elk een aantal aandachtspunten. In totaal 50 vragen die je houvast geven om van je samenwerking een succes te maken.

Download de checklist

Checklist voor professionals in een regionale samenwerking

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afbeelding

Samenwerken is het nieuwe concurreren. Ontdek de beste samenwerkingsvorm waarmee je, met een sterke betrokkenheid van alle partners, flexibel kan inspelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen.

Sharon Smit