25 november 2021

Terugkomsessie 2-daagse: Naar een werkende samenwerking in crisistijd


Datum: 25 november 2021 Tijd: 09:00 - 10:00
Locatie: Online

Dit is jouw kans om het verschil te maken!

De effecten van de coronacrisis zijn sterk voelbaar op de arbeidsmarkt. De uitdagingen die dat met zich meebrengt zijn fors. Er is steeds meer sprake van een problematische mismatch tussen vraag en aanbod. En dat heeft, vooral voor kwetsbare groepen, vergaande gevolgen.

Regionale samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid is meer dan ooit nodig. Maar anders dan het ooit geweest is. Vooral nieuwe verbindingen maken is ingewikkeld. Geen toevallige ontmoetingen meer, of tijdens de netwerkborrel een deal sluiten.

Wat is er nodig?

Deze periode vraagt om creativiteit en een nieuw perspectief op samenwerking. Om leiderschap en regie. Om een nieuwe werkelijkheid.

Als jij denkt in kansen dan kun jij het verschil maken. Juist nu! Er liggen tal van mogelijkheden om de samenwerking in de regio’s te versterken. Om de verbinding met stakeholders levendig te houden. Om de inzet van betrokkenen te vergroten in tijden van quarantaine. Om een nieuwe werkelijkheid te creëren.

Leren door doen

Om kansen te pakken vraagt om reflectie en actie. Het is nu de tijd om anders te gaan denken en te handelen. Samen met mij en andere professionals ga je 2 dagen aan de slag om te werken aan jouw persoonlijke Masterplan. Daarmee versterk je jouw positie als samenwerkings-professional en ben jij klaar om de kansen die zich voordoen te pakken.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe maak jij het verschil als professional in een samenwerking?
 • Welke strategie werkt om stakeholders mee te krijgen in tijden van quarantaine?
 • Hoe richt je jouw samenwerking hybride in?
 • Hoe borg je successen?

Programma 1&2 juli

 • 1     Regie op samenwerking

Om een regionale opgave te realiseren is het belangrijk dat jij als professional stevig in je schoenen staat. Je leert hoe je jouw talenten kunt inzetten om de regie op het samenwerkingsproces te voeren en jouw positie als professional in het netwerk te verstevigen.

 • 2     Verbinding met stakeholders

Een succesvolle samenwerking begint bij het leren kennen van (potentiële) samenwerkingspartners en teamleden. Ontdek welke competenties jouw helpen en leer welke strategie werkt om een hybride verbinding met stakeholders te creëren.

 • 3     Gezamenlijke resultaten

Met de juiste afstemming en verbinding met je stakeholders en je teamleden ben je in staat om gezamenlijke doelstellingen te bereiken. Leer welke tools je helpen om zowel online als offline effectieve gesprekken te voeren, weerstanden om te buigen en met elkaar resultaten te boeken.

 • 4     Successen borgen

Met de eerste 3 stappen heb je de sleutels in handen om vanuit verbinding en ontspanning concrete resultaten te bereiken. Bij stap 4 leer je hoe je de resultaten zichtbaar maakt en hoe je de successen van de samenwerking uitdraagt, borgt en verduurzaamt. 

Voor wie

Het event is speciaal voor professionals die stappen willen zetten in het organiseren van een sterke (hybride) samenwerking met stakeholders en het beste uit zichzelf en de samenwerking willen halen. Bijvoorbeeld projectleiders, projectcoördinatoren, programmamanagers, regiomanagers, netwerkregisseurs, beleidsmedewerkers en adviseurs die werken bij de overheid, het onderwijs, een branche-organisatie of een maatschappelijke organisatie.

Pak deze kans

Het 2-daags event vindt plaats op donderdag 1 en vrijdag 2 juli op de prachtige locatie Fort aan de Klop in Utrecht. De terugkomsessies staan gepland op 30 september en 11 november.

Extra’s

 • Een werkdocument met een exclusief script voor jouw Masterplan.
 • Gratis deelname aan de online terugkomsessie, waarbij je van iedereen die je tijdens de 2-daagse ontmoet kunt vernemen welke stappen hij/zij voor ogen heeft.

Reacties op eerdere initiatieven

“Leerzaam, inspirerend en effectief”

“Heel fijn om met Sharon en anderen kennis te kunnen delen, tot nieuwe inzichten te komen en stappen verder te kunnen zetten. Daardoor ben ik in korte tijd gegroeid in mijn rol als samenwerkingsprofessional.”

“Absolute aanrader, ik heb veel geleerd!”

“Ik heb veel handvatten gekregen om meteen in de praktijk te brengen.
De onderlinge samenwerking met betrokkenen is nu veel sterker.”

“Praktische tips en goede energie”

“Sharon heeft me geholpen om strategischer te denken en uitvoerende taken in mijn team te borgen. Daardoor is mijn project in een versnelling gekomen en hebben we onze doelstellingen voor dit jaar al gehaald.”

Inschrijven

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Details

Datum: 25 november 2021
Tijd: 09:00 - 10:00
Locatie: Online

Programma

De meeste samenwerkingsverbanden bereiken niet de best mogelijke resultaten. Er is vaak onvoldoende draagvlak en steun van stakeholders om gezamenlijke ambities te realiseren. Het gevolg is dat er...

Bekijk programma

“Sharon is een doorzetter met ambitie. Ze weet waar ze naar toe wil en heeft het geduld om groei duurzaam te laten worden. Ze heeft een sterke connectie met de mensen om zich heen. Met een team maakt ze van 1 en 1 drie. Een harde werker die ook anderen motiveert het beste uit zich zelf te halen. ”


Pieter Kos - Wethouder Werk, Inkomen, Participatie, Onderwijs, Arbeidsmarkt en Economie
Afbeelding

Een succesvolle samenwerking begint bij echte verbinding. Als je stakeholders helpt om de juiste rol te vervullen, gaat het gezamenlijke resultaat de verwachtingen overtreffen.

Sharon Smit